Haberler

VEEEE TATİL!

 

Özel Beylikdüzü Aydınlar Koleji ailesi olarak, koskoca bir dönemi bitirmenin heyecanı içindeyiz. Dört gözle beklenen tatilde her çocuk farklı aktivitelerle zamanını geçirmektedir. Kimi anne ve babalar tatilde de çocuklarının okul döneminde olduğu gibi ders çalışmasını isterken kimisi çocuklarını serbest bırakmaktadır. Ancak iyi bir tatil için baştan itibaren planlı olmakta fayda vardır; tatilde yapılacaklar planlandığında her şey daha anlamlı olacaktır.

DEĞERLİ VELİLERİMİZ;

  • Karne sonucuna göre, çocuklarımızı başkalarıyla kıyaslamaktan kaçınalım; çocuklarımızın özgüvenini zayıflatacağından “tembel”, “sorumsuz” gibi suçlamalar yapmayalım. Geleceğe bakıp çocuğumuza sevgi, şefkat ve güvenle yaklaşalım.
  • Tatilde kuralları birazcık esnetilebiliriz ama tamamen kaldırılmayalım.
  • Çocuklarımızı sanal dünyanın esiri olmaktan koruyalım: Tatil için belirli bir planı ya da hedefi olmayan, tatilini çok iyi değerlendiremeyecek olan, bu konuda anne-baba desteğinden de mahrum kalan çocukları televizyon, internet, bilgisayar oyunları ve cep telefonları esir alacaktır. Bu esaret, çocukları pasifleştirecek, gerçek hayattan koparacaktır. Bu nedenle çocuklarımıza ilgi ve yeteneklerine uygun sorumluluklar verelim.
  • Geziler ve spor kursları monoton hayatı renklendirir: Tarihî, sosyal ve kültürel geziler, çocuklarımızın ruhunu dinlendirecek ve zihinlerini açacaktır.
  • Aile bireylerinin bir arada yapabileceği aktiviteler düzenleyelim. Çocuğumuzun sevdiği ve zevk aldığı faaliyetleri beraber yapmak paylaşımın en güzel halidir.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;

  • Öncelikli olarak bir yarıyıl tatil planı yapın.
  • Zihinsel ve bedensel olarak dinlenmek önemli! Geç saatlere dek uykusuz kalmak bir süre sonra bellek sorunlarının oluşmasına yol açar. Verimli bir yaşam için ortalama 8 saati uykuda geçirmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Yıl içinde gezemediğiniz müzeler ve sergilere gidip kaçırdığınız filmleri izleyin.
  • Kendinize, hobilerinize, ailenize, arkadaşlarınıza ve keyif aldığınız şeylere zaman ayırın.
  • Paten, bowling gibi eğlenceli etkinliklere katılın; basketbol, yüzme, kayak gibi tatil sporları yapın.
  • Kitap okudukça anlama kabiliyetiniz de gelişir. O yüzden tatil sürecini bir fırsat bilip bol bol kitap okuyun.
  • Yeni dönem için yeni hedefler belirleyin.
  • Planlı tekrarlar yaparak eksiklerinizi telafi edin. Unutmayın, tekrar unutmaya karşı en iyi ilaçtır; çünkü “Fazla tekrar hatayı azaltır.”

 

 

İYİ TATİLLER DİLERİZ…

Kıymetli Öğretmenlerim, Sevgili Öğrenciler,

24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta başına geçerek halkına okuma yazma öğrettiği gündür. Aynı zamanda, kendisine başöğretmenlik unvanı verildiğinde; “Bana rütbelerin en yücesi verilmiş bulunuyor” diyerek mutluluğunu ifade ettiği gündür. O, bu cümleleri ile eğitime verdiği önemi göstermiştir.

Öğretmen;  öğreten ve davranışlarıyla da öğrenen gruba örnek oluşturan kişidir.  Öğretmenlik; sevgi, özveri isteyen, insana şekil veren bir meslektir. Bu nedenle öğretmen, hem bir bilim insanı hem de sanatkâr olma durumundadır. Öğretmenler, öğrencilere en başta sevgisini hissettirir. Onların gönül perdelerini aralamadan, duygu dünyalarına girmeden, zihin kanallarını aralayamaz. Öğrencilerimizin gönüllerinde taht kurduğumuzda öğrenmeyi ancak o zaman kalıcı kılabiliriz…

Sevgili çocuklar, merak edin, araştırın,  kendinize güvenin, sorumluluk alın! Öğretmenlerinizin sizden istediği tek emel budur! Öğretmenleriniz için çok değerli olduğunuzu unutmayın. Bizler bu süreçte, her zaman sizlere yol gösteren rehberleriniz olmaya,  ilkemiz olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz…

Değerli öğretmenlerim, görev ve sorumluluklarınızın farkında, özverili çalışmalarınızla Aydınlar ailesinde olmanızdan mutluyum.  Aydınlar Koleji;  öğrenci, öğretmen ve yöneticileri olarak daha aydınlık günlere, başarılara adınızı yazarak yürüyeceğinize yürekten inanıyorum.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum…

25.11.2019

Saniye AYDIN

 

 

 

E-Posta Listesi